Rugtraining, Posters en Banners

Rugtraining, posters en banners zijn belangrijke borgingshulpmiddelen

Na een cursus rugtraining is het nuttig om  met posters en banners te blijven herinneren aan veilig en onveilig ruggebruik. Ook kunnen posters en banners het veilig ruggebruik in de werksituatie te stimuleren . Zonder deze herinnering is het niet onwaarschijnlijk dat de aandacht voor het veilig gebruiken van de rug  en de preventie van rugklachten wegebt.

De posters en banners kunnen ook voorzien worden van het bedrijfslogo.

Overigens als u nog geen cursus rugtraining voor uw medewerkers heeft laten plaatsvinden en daarvoor belangstelling heeft dan kunt u contact opnemen met STEP Nederland op step@step.nl of bellen met 074-2502828.

De cursussen kunnen op elke locatie worden gegeven, al dan niet op het bedrijf. U kunt ook kiezen uit diverse cursusvormen, bijvoorbeeld voor een Toolbox van 1 uur. Of voor een cursusduur van een dagdeel van drie uur, of voor een cursus met 2 dagdelen van 3 uur. Ook borgingscursussen na 1 of 2 jaar behoren tot de mogelijkheden.

Verder kunnen in uw bedrijf ook speciale ergocoaches worden opgeleid die toezicht houden op het in de praktijk brengen van veilig ruggebruik. Voor deze eroscoaches stelt STEP Nederland speciale trainingshulpmiddelen ter beschikking, zoals de STEP Bel, het STEP rugalarm of de STEP BackPack. Dit zijn door STEP Nederland ontwikkelde hulpmiddelen. Ergocoaches kunnen hiermee veilig en onveilig ruggebruik snel aan de medewerkers duidelijk kunnen maken. Zie ook de link https://rugscholing.nl/rugscholing-tillen-hulpmiddelen/ waar de werking van deze STEP hulpmiddelen met een video wordt getoond. De werking van andere bestaande hulpmiddelen zoals tilbanden die gebruikt worden om zware voorwerpen als wasmachines veilig te kunnen tillen kunt u  zien met de link https://rugscholing.nl/tilhulpmiddelen/

 

 

STEP Nederland heeft diverse voorlichtingsposters en banners over

(on)veilig ruggebruik ontwikkeld

De posters over rugtraining zijn zijn in diverse formaten verkrijgbaar bij De Blessurewinkel

Posters

   

 

 

 

     
     

 

Banners
De banners zijn ook verkrijgbaar bij De Blessurewinkel

Kijk voor rugtraining praktijk ook op

https://rugscholing.nl/tiltechnieken/

https://rugscholing.nl/tiltraining/